FAQ: Welke webcam gebruik jij?

In the spotlight: mijn favoriete webcam!

Voor mijn online business als Online Sidekick (of Virtueel Assistent) is een goede webcam onmisbaar. Ik gebruik deze om met Zoom of Skype te videobellen met klanten en mijzelf te filmen tijdens het maken van instructievideo’s. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: Welke webcam gebruik jij? Vooral van diegenen die weten dat ik bijna nooit impulsaankopen doe, maar eerst ‘uitpluis’ wat de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor mij is. Tja, can’t help it ツ

Dus op speciaal verzoek, mijn favoriete webcam, met #... eeeh, stip op nummer 1:
Welke webcam kopen
Indien niet meer voorradig (hij is/was zeer populair), zijn dit twee goede alternatieven:
>> Logitech C920
>> Logitech C930e

Waarom dit mijn favoriete webcam is?

Losse webcam op ooghoogte

Ik heb bewust gekozen voor een losse webcam, zodat ik deze overal aan vast kan 'clippen' en dus niet afhankelijk ben van de vaste camera in mijn MacBook. Ik heb de webcam bovenaan de rand van mijn grote, extra beeldscherm hangen. Ideaal, aangezien ik recht voor dit extra beeldscherm zit en dus ook recht én op ooghoogte in de camera kijk (= laag onderkin-gehalte ツ). Op deze manier kijk je de andere persoon ook echt aan en kan je tijdens het gesprek met een kleine oogbeweging op je beeldscherm kijken. Als ik een andere setting wil, of ergens anders wil gaan zitten, kan ik ook nog gebruik maken van het bijgeleverde statiefje.

Voor de beeldvorming: mijn laptop zit gekoppeld aan dit externe scherm en staat er dus naast (en dient als 3e werkvenster). Wanneer ik de camera van mijn laptop zou gebruiken tijdens het videobellen, zou men tegen de zijkant van mijn gezicht, of erger nog, in mijn oor kijken (not so pretty!).
Een goede webcam is onmisbaar voor mijn business als Online Sidekick en specifiek een lósse webcam voor het lage onderkin-gehalte ツ 

Kwaliteit

De goede kwaliteit en hoge videoresolutie van 1920 x 1080 van deze webcam is daarbij ook nog eens veel beter dan de meeste ingebouwde webcams van laptops. Serieuze streamers hebben daarnaast een snelle framesnelheid van 60 fps (frames per second) met 720p nodig voor een mooie vloeiende video. Met deze webcam dus geen vertraging of vervorming tijdens het live streamen.

GROOTSTE PLUSPUNT: automatische lichtcorrectie

Wat ik echt súper en het grootste pluspunt van deze webcam vind, is de automatische lichtcorrectie. Hij stelt zichzelf dus af op de lichtomstandigheden. Dus zelfs als het licht om jou heen afneemt (als het bijvoorbeeld al vroeg gaat schemeren op een regenachtige of wintermiddag, of als je ’s avonds een online 'afspraak' in een matig verlichte ruimte hebt), houd je toch helder verlichte beelden. Ik stond eerlijk gezegd versteld van deze feature.

Extraatje: 2 microfoons

Er zitten twee microfoons in, dus hoef je je mic-geluid niet via je laptop te laten lopen. Ik gebruik deze functie zelf niet, aangezien ik gebruik maak van een losse professionele microfoon.

Waar ik deze webcam heb gekocht?

Voor aankopen als dit ga ik graag online naar Paradigit.nl. Zij hebben vaak de beste prijs en een snelle levering.

Wil jij ook een webcam kopen en toch eerst nog even zelf kijken wat voor keuze er is? (I know, er zijn meer mensen zoals ik ツ): 
Klik dan hier om verschillende webcams te vergelijken.
Of neus eens rond tussen de webcams bij Bol.com of de Top 10 webcams van Coolblue.

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional.

Vind je het leuk om tussendoor ook kleine kicks (onder jouw ondernemers'but' of selfcare) te ontvangen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment