What the F...ont?!
Wat voor lettertype, kleurcode of Wordpress thema is dit?

Één van mijn guilty pleasures als online ondernemer is scrollen langs mooie websites, stylish Instagram-feeds en alles wat er qua opmaak visueel aantrekkelijk uitziet. Heerlâk! Misschien doe jij dit ook weleens, of ben je je bedrijf aan het opstarten en op zoek naar inspiratie voor je branding & huisstijl. Of je hebt al langer een bedrijf, maar vindt dat je branding inmiddels niet meer bij je past en ben je op zoek naar een nieuwe (huis)stijl...

Als je dan online mooie dingen tegenkomt, vraag je je wellicht af:
welk lettertype is dit
Wat voor lettertype is dit, wat is de naam van dit font?
Welke kleur is dit, welk kleurnummer (hex #kleurcode) is er gebruikt?
WoW, dit is een mooie website! Welk Wordpress thema is dit en welke plugins zijn er gebruik?

Het leuke is... *tromgeroffel*, dit soort dingen kun je heel eenvoudig opzoeken door middel van een aantal handige websites. Wanna know how? Lees dan snel verder: 

Wat voor lettertype is dit? Welk font is er gebruikt?

Met de website: WhatTheFont kun je opzoeken welk lettertype er gebruikt is in een afbeelding. Upload een plaatje (bijvoorbeeld een screenshot van je scherm) en de website zoekt het lettertype erbij én geeft je meteen aan waar je het kunt kopen/downloaden. Kunnen ze het exacte lettertype niet achterhalen? Dan geven ze een aantal opties met lettertypen die er veel op lijken.

Wanneer je een gratis lettertype hebt gedownload, of een betaald lettertype hebt aangeschaft, kun je deze uploaden naar jouw eigen website (let op de juiste licentie voor websites wanneer je het lettertype koopt!). Of het lettertype toevoegen aan de gratis ontwerptool Canva (aanrader!). I love Canva! Ook jij kunt hier mooie ontwerpen mee maken. Met de volgende tell-a-friend-link kun je op mijn uitnodiging een gratis account aanmaken op Canva. 

Wat voor kleurcode is dit?

Hetzelfde kun je doen met kleurcodes, ook wel HEX codes genaamd. Wanneer je wilt achterhalen welk kleurnummer er in een plaatje zit, upload je dit plaatje naar de website: Html-color-codes. Klik op de kleur die je mooi vindt en voilà, de #code van jouw kleur wordt weergegeven.

Welk Wordpress thema is er op deze website gebruikt?

Met de website: WhatWPThemeIsThat kun je achterhalen of een website gebouwd is in Wordpress en zo ja, welk specifiek thema er gebruikt is voor de lay-out. Tevens worden plugins getoond, welke op deze website zijn gebruikt. Altijd handig om ideetjes op te doen. Kopieer en plak de url van een website in het zoekveld en zie wat de zoekresultaten weergeven.

Veel populaire Wordpress thema's hebben een handige (drag and drop) visual builder, waar je je website mee kunt vormgeven. Op ThemeForest van Envato, één van de grootste aanbieders van Wordpress thema's (en veel meer!) kun je ontzettend veel fraaie thema's vinden, passend bij jouw bedrijf/stijl/branche, die je kunt gebruiken voor je Wordpress website. Voor deze website heb ik bijvoorbeeld het Bateaux thema gebruikt. Dat is een mooi en clean thema, met een handige visual builder. Daarnaast weet ik dat ontzettend veel online ondernemers het Divi thema, van Elegant Themes gebruiken. Deze is ook heel populair!
Ik ben erg benieuwd of je wat hebt gehad aan bovenstaande tips. Heb je nog vragen, let me know!
Ter info: in deze blog zijn enkele affiliatelinks verwerkt. Wil je meer weten over affiliate marketing? Leestip: affiliate marketing voor beginners, geld verdienen met je blog en website.

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online marketing en handige tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional. 

Vind je het leuk om ook tips en kleine kicks (onder jouw ondernemers'but') te ontvangen en een kijkje achter mijn schermen te krijgen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment