Wat is een virtueel assistent?


Een VIRTUEEL ASSISTENT (VA) =

"Een zelfstandig professional die op virtuele basis (met name online vanuit haar/zijn eigen kantoor) andere ondernemers adviseert en ondersteunt. Zij/hij adviseert over en zorgt voor de uitvoering van specifieke of alledaagse taken en projecten en helpt bij het inrichten van systemen en tools voor terugkerende taken."

Er zijn VA's met uiteenlopende expertises en specialisaties. Veelgebruikte termen zijn ook: 
Online Business Assistant, Virtueel Professional, Virtual Assistant, Virtueel Manager, Virtuele Assistent, maar ik heb voor mijn eigen bedrijf de term Online Sidekick geïntroduceerd ツ

Voordelen van werken met een VA

Flexibele inhuur
Je kunt mij op uurbasis of per week/maand inhuren. Het werken op afstand en het gericht aantal uur inhuren, maakt het samenwerken enorm flexibel. Jij koopt precies in wat jij op dat moment nodig hebt.
Geen extra kosten
Je hebt geen personeelskosten als: sociale verzekeringen, ziektekosten, of verplichte premies. Ik heb mijn eigen apparatuur en werkplek en investeer zelf in mijn ontwikkeling door trainingen en opleidingen.
Levert geld op!
Investeren in een VA levert geld op. Vergelijk je eigen uurtarief met dat van je VA en reken uit je winst! Ik verzorg de klus en jij kunt deze tijd aan iets anders besteden: jouw klanten, meer omzet. De investering verdient zich meteen terug. 
Rust en tijd
Doordat ik taken uit handen neem, of jouw projecten ondersteun, krijg jij weer rust en tijd om je te richten op waar jij mee bezig wilt en moet zijn. Jouw ideeën, plannen en strategie, de groei van je bedrijf, of meer tijd voor de mensen waar je van houdt.
Netwerk van VA's
In de loop van de jaren heb ik een netwerk aan VA's opgebouwd. Als ik  niet over de juiste expertise beschik voor een opdracht, kan ik er wellicht voor zorgen dat deze klus alsnog in de juiste handen terecht komt. 
Een VA is ook zelfstandig ondernemer
Als zelfstandig ondernemer weet ik wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en dat daar ook taken bij horen, die jij liever niet doet. Voor de één een 'last', voor de ander haar vak. Besteed ze aan mij uit.

Waarom samenwerken met een VA?

Mijn doel als VA
Is jou als ondernemer te ontzorgen, zodat jij je niet langer bezig hoeft te houden met randzaken waar je geen tijd voor hebt, of die niet jouw expertise zijn. Ik help je tijd te winnen door te adviseren en/of taken uit handen te nemen of werkzaamheden te structureren of systematiseren. Met deze tijdswinst en ondersteuning kun jij je focussen op zaken waar jij goed in bent, die jij leuk vindt en waar jij uiteindelijk ondernemer voor bent geworden.  
Virtueel werken
Virtueel werken betekent dat ik met name op afstand vanuit mijn eigen kantoor werk. Tegenwoordig kunnen bijna alle taken online worden uitgevoerd. We wisselen online gegevens uit via 'de cloud' en handige online programma's. Tools als e-mail, telefoon, Skype, Trello en Dropbox zijn perfecte (communicatie)middelen. Ik zorg voor mijn eigen apparatuur en werkplek. Indien gewenst of waar nodig zien we elkaar 'live' op locatie. 

Welke diensten?

Wil je weten wat ik als Online Sidekick voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande button voor mijn expertises: