Een lifesaver voor jouw kamerplanten

Ben jij een digital nomad, zonder vast honk, dan zou ik dit artikeltje skippen, zonde van je tijd! Maar werk jij - net als ik - veel vanuit huis of op kantoor, het liefst met je mooie koppie tussen de kamerplanten, zou ik zéker even doorlezen. Dan heb ik een supertip voor je, een LIFESAVER, tenminste... voor je planten dan ツ
tips verzorging kamerplanten
Ik ben dol op planten! Je vindt ze overal in mijn huis. Het liefst zoveel mogelijk, van die mooie grote groene. Mijn lief roept ook regelmatig verbaasd: “Nóg een plant?!” als ik weer met een big smile binnen kom lopen, met zo'n groene rakker in mijn handen. Ik werk veel vanuit huis en het geeft mij een fijn en relaxed gevoel om tussen al dat urban jungle geweld te zitten/werken. 

Maar nu komt het.

Ik verzoop ze in al mijn liefde!

Ik dacht altijd dat ik mijn planten met veel liefde verzorgde, maar in de praktijk kregen ze, zeg maar, een beetje.... eeeh... te veel 'liefde'. Regelmatig stak ik mijn vinger in de potgrond, voelde ik hoe droog deze was en besloot er nog maar een scheutje water bij te gooien. Tot mijn plant er echt beroerd bij hing, of het zelfs begaf (sorry!). Bij het weggooien van de plant bleek er onderin de pot een laag stinkend, rottend water te zitten. Ik had hem gewoon verzopen in mijn liefde! 

Nooit meer te veel of te weinig water...

Maar die tijd is voorbij! Nu heb ik een mega handig tooltje (ja, ook offline ben ik een toolnerd), zodat ik elke plant precies de hoeveelheid water geef die het nodig heeft. Een LIFESAVER voor mijn planten. Het is een vochtigheidsmeter. Die steek je simpelweg in de potgrond naast de plant en dan slaat de meter uit naar: droog, vochtig of nat en weet jij precies of de plant nog wat water nodig heeft, of niet dus... 

LIFESAVER voor je planten: de VOCHTIGHEIDSMETER

vochtmeter kamerplant
Dus nu doe ik net of ik er verstand van heb en loop ik met mijn slimme metertje en gieter door mijn thuisjungle. Kortom: geen ingewikkelde verzorgingstips, maar gewoon lekker prikken met je metertje. Top! Bij het aanschaffen van de meter heb ik ook meteen een flesje plantenvoeding gekocht. Nooit eerder gedaan, wel moeten doen, want WOW, wat zijn mijn planten opgeknapt. Ze groeien als een speer. Ik heb nu zelfs stekjes, dus jaja, next level green fingers hier.

Waar kopen?

Je kunt een vochtigheidsmeter kopen in tuincentra, maar ook online, zoals hier bij bol.com. De duurdere metertjes zijn vaak inclusief zuurgraadmeter. Ga je voor cheap en heb je geduld, dan kun je er ook één bestellen via AliExpress

Groene vingers kun je kweken ツ

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional. En oh ja, af en toe ook zoiets als bovenstaand artikel tussendoor ツ

Vind je het leuk om ook tips en kleine kicks (onder jouw ondernemers'but') te ontvangen en een kijkje achter mijn schermen te krijgen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment