Top 5 ‘must read’ boeken én meer voor (startende en groeiende) ondernemers

Laat jij je als ondernemer inspireren door boeken?
Wil jij een ondernemer een cadeau geven?
Overweeg je zelf te starten als ondernemer?
Of ben je aan het groeien als ondernemer?
Ben je als professional dol op zelfontwikkeling?

Dan heb ik onderstaande leestips voor je!

Het zijn boeken (in willekeurige volgorde) die ik zelf heb verslonden, of boeken waar ik ontzettend veel positieve berichten over heb gehoord en op mijn ‘want-to-read-lijstje’ staan + een link naar de “Top 100 Boeken voor ondernemers van Bol.com”.

Mijn huidige top 5: ‘must-read’ boeken én meer voor ondernemers/professionals:


#1. Maak ze gek! – Aartjan van Erkel

Maak ze gek! Aartjan van Erkel

Vlak voordat ik mijn bedrijf startte en nog dagelijks sjokkend in een ellenlange file reed, maakte ik (via een podcast van Aartjan) kennis met zijn methodieken. Na het beluisteren van enkele tips heb ik acuut besloten het boek te bestellen. Dat bleek een schot in de roos! Het boek verslonden, diverse bladzijden met een highlighter mishandeld, mijn website volgens zijn principe opgebouwd en het boek ligt nog steeds als ‘online marketing-bijbel’ binnen handbereik. Het was niet voor niets het best verkochte managementboek van 2016…

In dit praktische boek krijg je waardevolle tips over:

 • de geheime formule voor opvallende online marketing
 • hoe jij je kunt onderscheiden
 • hoe je klanten overtuigt via het onderbewuste (dat 95% van alle beslissingen neemt!)
 • hoe je nieuwsbrieven schrijft die klanten direct openen
 • en je een continue stroom van likes, tweets en shares krijgt

KLIK HIER >> Het boek Maak ze gek! is hier te bestellen via Bol.com
KLIK HIER >> en hier ook verkrijgbaar als e-book


#2. Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent – Petra Fehring

Expert tips werken met een virtueel assistent

Dit boek mag natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken. Petra Fehring is de oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals (waar ik diverse opleidingen heb gevolgd). Dit boek is wat mij betreft een must-read voor:

 • elke ondernemer die ervaart dat het niet meer te doen is om zelf alle ‘ballen in de lucht te houden’
 • elke ondernemer die wil gaan groeien met zijn bedrijf
 • elke ondernemer die overweegt om met een Virtueel Assistent te gaan werken
 • iedereen die als Virtueel Assistent aan het werk wil gaan, of al werkzaam is.

KLIK HIER >> Het boek van Petra Fehring is hier te bestellen via Bol.com
KLIK HIER >> en hier ook als e-book te verkrijgen


#3. Getting things done – David Allen

Getting things done David AllenRust in je hoofd en meer tijd en aandacht voor de dingen die ertoe doen, wie wil dat nou niet? ‘Getting things done’ is een internationale bestseller en beschrijft de ultieme praktische methode om efficiënt te werken, zonder stress. Het geeft drukke mensen weer controle over hun leven. David laat je zien hoe je je zakelijke en privé leven met eenvoudige hulpmiddelen en handvatten kunt organiseren. Daarnaast leer je mentale vaardigheden te ontwikkelen, die je nodig hebt in een tijd van multitasken en informatiestress. Als liefhebber van structuur en controle staat dit boek natuurlijk met stip op mijn ‘want-to-read-lijstje’.

Praktische tips voor:

 • persoonlijke effectiviteit
 • lifehacking
 • multitasken en time-management.

KLIK HIER >> Het boek Getting things done is hier te bestellen via Bol.com
KLIK HIER>> en hier ook als e-book te verkrijgen


#4. Profit First – Mike Michalowicz en Femke Hogema

Profit First Femke HogemaIk heb Femke Hogema ontmoet tijdens een VA-bijeenkomst en volg haar al een tijd met veel plezier online. Femke is de voorloper van de Profit First-methode in Nederland en heeft dit boek van Mike Michalowicz naar het Nederlands vertaald. Profit First beschrijft een leuk en praktisch systeem om je cashflow te managen, dat aansluit bij het natuurlijke gedrag van mensen. Niet meer staren naar je balans of winst- en verliesrekening (waar is dat geld dan?), maar kijken naar je bankrekening en het geld in de ‘ouderwetse potjes’ verdelen. Winst is volgens deze methode geen restpost meer, maar neem je bij elke betaling die je ontvangt (!). Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel gezond bedrijf kan runnen, door winst voorop te stellen, maar ook altijd voldoende geld gereserveerd te houden voor de belastingdienst, je leveranciers én je eigen ‘salaris (!). Echt een aanrader om te lezen!

KLIK HIER >> Het boek Profit First is hier te bestellen via Bol.com
KLIK HIER
>> en is hier ook als luisterboek verkrijgbaar


#5. Think and grow rich – Napoleon Hill

Think and grow rich Napoleon Hill

Dit boek is een (opnieuw in het Nederlands uitgebrachte) klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Het neemt je stapsgewijs mee in de strategie die veel mensen een fortuin heeft opgeleverd. Hmm, jaja, een fortuin, denk je wellicht, maar dit boek gaat niet alleen over geld. Het gaat vooral om de kracht van je gedachten en de formule voor een succesvol en voldaan leven: “Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”. Dit is een ware ‘must read’ voor je mindset als ondernemer.

KLIK HIER >> Het boek Think and grow rich is hier te bestellen via Bol.com


Meer boeken waar ik zelf veel aan heb gehad, of waar ik veel positieve berichten over hoor:

(Klik op de cover voor meer info)

boek Marie Forleo Alles is uitvoerbaar boek Focus aan uit Mark Tigchelaar boek Miracle Morning Hal Elrod boek Femke Hogema Winstgevende plannen

boek Instaproof Kirsten Jassies

De edele kunst van Not giving a f*ck - Mark Manson

 

 

 

 

 


Nog meer inspiratie nodig?

KLIK dan hier voor de “Top 100 boeken voor Ondernemers – van Bol.com” >>


Al deze boeken raad ik met veel plezier aan voor iedere ondernemer die een succesvol bedrijf wil starten, zijn/haar bedrijf naar een hoger niveau wil tillen en gek is op zelfontwikkeling. Ik wens je heel veel lees- en leerplezier toe! Denk jij dat dit artikel interessant is voor iemand, deel het dan gerust.

Vind jij dat een bepaald boek in dit lijstje ontbreekt, laat het dan zeker weten!

Nice to know: de links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat als jij een boek bestelt via deze links ik een minimale vergoeding krijg, zonder dat het jou wat extra’s kost. Win-win dus: jij een goede tip en ik een fooi voor het geven ervan! Dus ben je van plan om een boek aan te schaffen, dan vind ik het natuurlijk supertof als je deze links wilt gebruiken.