Mijn #1 tijdbesparende content-tip

Het creëren van content voor je zakelijke social media is niet altijd even eenvoudig. Ondanks dat jij misschien wel heel veel ideeën hebt waaróver je kunt posten (bijvoorbeeld door de blog met 100+ ideeën voor je social media), ontbreekt het je soms gewoon aan de tijd of de inspiratie om deze nieuwe posts uit te werken. Het maken van nieuwe content kan dan ook soms wat overwhelming aanvoelen.

GOED NIEUWS: je hoeft niet altijd nieuwe content te maken om je business te laten groeien met social media. Een van de meest onderschatte manieren om consistent zichtbaar te zijn op je socials en mijn #1 tijdbesparende content-tip is: het hergebruiken van content. Ja, dat kun je gewoon doen! 

Waarom je jouw content zou 'moeten' recyclen? 

☻ Het scheelt je onwijs veel tijd!
☻ Ook nieuwe volgers en leads krijgen zo jouw beste posts te zien
☻ Niet al jouw volgers zien jouw berichten (hallo algoritme, jouw posts worden aan slechts een zeer klein % van jouw volgers getoond, ja shocking hè)
☻ De "kracht van de de herhaling": het menselijk brein moet meestal iets vaker horen, of lezen voordat ze actie onderneemt
☻ HAD IK AL GEZEGD DAT HET JE ZOVEEL TIJD SCHEELT ツ

Tijd, die jij weer aan andere nuttige dingen kunt besteden binnen je bedrijf, of... aan een relaxed momentje voor jezelf (waarin geheid weer nieuwe inspiratie ontpopt ツ:
tijdbesparende content-tip

3 MANIEREN om je content te recyclen

1. Hergebruiken
De snelste manier, met de minste moeite. Plaats jouw meest populaire posts opnieuw, of reshare deze op je social mediaprofielen. Deel die Reel nog een keer in je Stories. Deel je video's op verschillende kanalen. Deel een eerdere blog nogmaals in je nieuwsbrief met een andere aanleiding of invalshoek.

2. Opfrissen
Blaas wat nieuw leven in 'oude' content met nieuwe, extra informatie of extra waarde, die je inmiddels hebt opgedaan. Je kunt bijvoorbeeld bestaande blogs updaten en aanvullen en opnieuw onder de aandacht brengen. Misschien heb je inmiddels een 'gratis weggever' gemaakt, die hier mooi bij aansluit en die je hieraan kunt toevoegen.

3. In een "nieuw jasje" steken
Dit is de meest krachtige manier om je content te recyclen, zonder dat je het gevoel hebt "iedere keer hetzelfde te posten". Recycle je bestaande content door deze "in een ander jasje te steken". Deze optie kost iets meer tijd, maar je hoeft de inhoud niet meer te verzinnen, alleen de VORM te veranderen.

Hoe?

Maak meerdere korte posts of quotes van een eerdere blog. Zet een video om in een blog een podcast, of andersom. Zet de belangrijkste punten van een blog om in een carrouselpost op Instagram. Maak een Instagram Reel of een video van een eerdere post. Ga live op Instagram met de tips uit een eerdere blog.

RECYCLE! Je hebt zoveel waardevolle content in handen, gebruik deze optimaal. 

Gebruik een CONTENTSHEET

Om het recyclen van je content makkelijker te maken, adviseer ik je écht gebruik te maken van een social media contentsheet, waarin je al jouw berichten voorbereidt en bewaart. Op deze manier bouw je in de loop van de tijd een mooi archief op, waarin je eenvoudig berichten terug kunt vinden en kunt herschrijven.

Een contentsheet is één van de meest waardevolle bestanden voor jouw online marketing. Maak je nog geen gebruik van een contentsheet, maar zou je er wel graag een willen hebben, klik dan op de volgende link voor de Kick Some *** 3-in-1 Contentsheet van Sidekick4You.

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online marketing en handige tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional. 

Vind je het leuk om ook tips en kleine kicks (onder jouw ondernemers'but') te ontvangen en een kijkje achter mijn schermen te krijgen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment