TOOLTIP: tekst van je LinkedIn-post opmaken IN LinkedIn met AuthoredUp

Je ziet het vast weleens voorbijkomen, of wellicht gebruik je het zelf al een tijdje: het "opmaken" van tekst in posts op LinkedIn. En met "opmaken" bedoel ik: woorden of zinnen bijvoorbeeld cursief of vet maken, om deze wat meer op te laten vallen in je tekst. Of het wordt gebruikt om een wat langere, platte tekst te doorbreken, door deze door middel van wat opmaak wat prettiger leesbaar te maken.

Helaas biedt LinkedIn deze optie op dit moment (mei 2023) zelf nog niet. Er bestaan wel verschillende websites waarmee je tekst speciaal voor social media kunt opmaken, MAAR dan ben je steeds bezig met het kopiëren, verplaatsen en plakken van teksten tussen die website en jouw post op LinkedIn.

Best irri (uit ervaring). Maar, daar kun je vanaf nu vanaf zijn... ;) ⠀⠀⠀

LINKEDIN-TIP: AuthoredUp

Post-tekst opmaken IN LinkedIn

Je kunt dit namelijk wél rechtstreeks IN LinkedIn doen.
Huh, dat kon toch juist niet vanuit LinkedIn, Ramona? Denk je nu wellicht...

Vanaf nu kan jij dit wel, met een klein beetje hulp, van een Chrome-extensie: er bestaat namelijk een Chrome-extensie (te vinden in de Google Chrome browser) te weten: AuthoredUp. Wanneer je deze extensie activeert en jouw AuthoredUp-account eenmalig koppelt aan jouw LinkedIn-profiel, kun je deze tool vanaf dan gebruiken terwijl je IN LinkedIn zit en blijft. De tool wordt geïntegreerd in jouw LinkedIn-omgeving. Logischerwijs moet je dus wel inloggen op LinkedIn vanuit de Chrome browser ;) en niet vanuit een andere browser. Je krijgt dan de mogelijkheid om de tekst van je post meteen IN LinkedIn op te maken met verschillende opties.
Superhandig en het scheelt je veel kliks van en naar andere opmaaksites.
Verder zitten er nog veel andere handigheidjes in (opslaan van veelgebruikte - of conceptteksten en hashtag-groepen, hergebruiken posts, etc.). De tool/extensie is op dit moment nog gratis* (een bèta versie). Ik weet niet hoe lang dit zo zal blijven, maar doe er voorlopig je voordeel mee en probeer het eens uit. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag 💪🏻

*Update van 14 augustus 2023: de tool is inmiddels enorm uitgebreid in functionaliteiten en vanaf augustus 2023 helaas niet meer gratis. 


Gebruik jij deze tool al, of vind je het een fijne tip? Leuk als je me dat laat weten! dan verdwijnen mijn tips - voor mijn gevoel - niet in een groot donker gat op het web ツ.

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand (of eigenlijk gewoon wanneer ik inspiratie heb ;) gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online marketing en handige tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional. 

Vind je het leuk om ook tips en kleine kicks (onder jouw ondernemers'but') te ontvangen en een kijkje achter mijn schermen te krijgen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment