“Jalla jalla” ratrace en een supereffectief F*CK THAT-moment!

Elke dag (pro)actief bezig zijn, creatief, effectief en ook nog productief. Lekker rennen in die welbekende ‘ratrace’. Dit-dat, hier-daar én door, “jalla jalla!” (na in Arabische landen te zijn geweest, heb ik deze woorden altijd al graag in een blog willen gebruiken… [grinnik]…). Maar herken je dat? Superactief bezig zijn, heel veel borden in de lucht houden? Meerdere klanten bedienen. Het beste voor je klanten, het beste voor je liefsten, het beste voor je eigen bedrijf.

Dat dus, gecombineerd met een gedreven en perfectionistisch karakter? Oef, dan heb jij ook, net als ik, regelmatig een welverdiend F*CK THAT-moment nodig. Beter nog, ik raad het je sterk aan. Ik zal je vertellen hoe en waarom.

Ik ben gedreven en perfectionistisch (ja, quilty) met de bijbehorende pluspunten, maar ook die tricky valkuilen, waar iedereen van profiteert, maar ten kosten gaan van jezelf. Die lat, die je zo lekker hoog legt. Goed is toch echt niet goed genoeg, nietwaar? Dit nog even tweaken en dat, dat ‘moet’ vandaag echt nog af. Totdat er zoveel op je afkomt en je niet alles die dag, of dat moment dat jij had gepland, af kúnt maken. Je zult dingen los moeten laten, misschien wel delegeren. En oh oh, die overall controle niet meer hebben. Gaan jouw tenen al krommen bij het idee? Lees dan vooral verder.

Je weet zelf ook wel dat je niet eindeloos door kunt rennen, dat het werk amper af is, of het volgende leuke project dient zich alweer aan. Doorrennen totdat je niet meer kunt, daar ben je echt niet mee geholpen. En je klanten en liefsten al helemaal niet. En er bestaat echt geen award voor Best Overworked Female Of The Year, geloof me.

Onlangs had ik zo’n dag, dat er zóveel te doen was, dat ik even door de bomen het bos niet meer zag. En in plaats van blijven kijken naar die ellenlange lijst to-do’s, die maar geen ta-da’s werden, ben ik gestopt. De engeltjes op mijn schouder raakten in paniek (“Je kunt toch niet zomaar stoppen als het werk nog niet af is?”). De duiveltjes wreven smalend in hun handen (“Echt wel, whoehaha”). Ik heb de hond mee naar buiten genomen (wat, gaan we alweer?) en ben na de wandeling in bad gaan liggen. Heb het onderstaande filmpje* drie keer achter elkaar geluisterd. Al snel verscheen er een gigantische glimlach op mijn gezicht en even later lag ik hardop grinnikend in bad. Mijn humeur werd steeds beter, de grote kluwen draden in mijn hoofd begon zich te ontrafelen. Twee uur later zat ik dus relaxed (en schoongeweekt) achter mijn laptop. Twee keer zoveel energie en woestproductief. De wereld was niet vergaan in mijn afwezigheid (goh) en er werden meer acties afgestreept, dan ik ’s ochtends had durven hopen.

Maar hoe doe je dat dan?

Heel simpel! Om te beginnen met *deze meditatie van twee minuten. En haak nu niet meteen af, bij het woord meditatie! Ik houd ook niet van zweverigheden… Het is eigenlijk gewoon een hilarisch filmpje. Een filmpje dat je even helpt herinneren dat de wereld echt niet vergaat als jij even ‘van de radar bent’ en een moment voor jezelf neemt. Noem het welverdiende ‘me-time’.

Een F*CK-THAT-moment kan zo productief en effectief zijn!

Maar alle gekheid op een stokje: het allermooiste is natuurlijk, dat je het niet zo ver hoeft te laten komen, dat je woorden als “F*ck that” gaat gebruiken. Hoe fijn zou het zijn, als je het zo in kan regelen, dat jouw werkzaamheden gewoon doorlopen? Dat jij je kan richten op waar jij graag mee bezig wilt zijn in jouw bedrijf. Jouw kwaliteiten het beste kan benutten, maar ook aan je GEPLANDE ‘me-time’ toekomt. Plan tijd voor jezelf in! Tijd om af te schakelen. En hier, dames en heren, komt de virtueel assistent om de hoek. Iemand die ervoor zorgt dat zij op afstand zaken voor jou regelt. Dat jouw bedrijf doorloopt. Die de, misschien in jouw ogen, vervelende randzaken voor je uit handen neemt. Hoe klinkt dat? Heb je al eens overwogen om een Virtueel Assistent aan te haken? Of misschien overweeg je zelf je bedrijf als VA te starten. Wat komt hier allemaal bij kijken? Neem dan een kijkje op mijn website. Want naast bloggen over mijn eigen beslommeringen, help en adviseer ik ook graag andere ondernemers om hun bedrijf te laten groeien of op te starten zonder overwhelmed te raken. En nu, ga ik weer door, voor mijn klanten, jalla jalla!