PAK.DE.REGIE!
want een ander doet het nie(t)...

pak de regie
Om te beginnen wens ik jou een KICKASS en succesvol nieuw jaar: in gezondheid, met alle liefde en geluk en zakelijke successen die je maar wenst!

Weer een 'jaarring' erbij

Het was koud 48 uur 2020 en ik mocht alwéér een Oud & Nieuwjaarsmoment vieren, want op 3 januari heb ik er weer een nieuwe 'jaarring' van Moeder Natuur bijgekregen (ik denk ergens onder mijn ogen, of op mijn voorhoofd, maar dat zullen we morgenochtend wel weer zien ツ). Desalniettemin blij met mijn 40-and some gezonde jaarringen!

Een nieuw (levens)jaar zet mij altijd weer aan het denken... 

FORGET goede voornemens!

Elk jaar zie je in december en januari mega veel posts voorbijkomen over goede voornemens en hoe men het nieuwe jaar *awesome gaat crushen*. Uhm, okay, denk ik dan. Dat is een supermooi voornemen. En HOE ga je dat dan doen? WAT ga JIJ ondernemen en welke STAPPEN ga jij daar PRAKTISCH en CONCREET voor zetten?

Vooral sinds ik ondernemer ben, ben ik - mede gevoed door alle hoogte- en dieptepuntenlijstjes rond de jaarwisseling in de media – steeds meer bezig met reflecteren: terugkijken op hoe het voorgaande jaar (of kwartaal) is gelopen en vooral waaróm én daarbij hoe ik het nieuwe jaar misschien wel nóg leuker, fijner, relaxter of zakelijk succesvoller kan maken. En niet alleen in termen van meer, meer..., maar in sommige opzichten ook zeker van minder.  

Alleen ik ben niet van de goede VOORNEMENS...

Nope, mensen die mij goed kennen wéten dat ik ben van de: praktische plannen, projecten, concreet uitwerken, doelen helder stellen, stappen ontleden en bepalen welke middelen nodig zijn om écht bij dat doel te komen. Of dat nu betrekking heeft op het uitstippelen van een reis, het maken van een (financieel) plan voor mijn bedrijf, het helpen van mijn klanten om zaken te automatiseren, of hun bedrijf in te richten, noem maar op. 

Hoe zit dat met jou?

Heb jij dingen die je graag wilt doen dit nieuwe jaar?
Heb je dingen die je NIET meer, of minder, wilt doen?
Heb je dingen die je anders wilt, in je leven, in je baan, in je bedrijf?

Leun dan niet op het roepen van goede "voornemens". NEEM het je niet VOOR, maar ga het daadwerkelijk DOEN! Onderneem ACTIE. Maak een CONCREET PLAN. Creëer nieuwe GEWOONTES die je helpen dat doel te bereiken, zodat je het ook volhoudt.
Jij bent verantwoordelijk voor de resultaten in jouw leven!
Ja, lees deze nóg maar eens een keer en laat hem goed op je inwerken: JIJ bent verantwoordelijk voor de resultaten in jouw leven. JIJ bent de regisseur van jouw leven. Focus op het leven, of het doel, zoals jij het wilt hebben. Zie jezelf al letterlijk voor je in jouw ideale leven en handel ernaar.

Onderneem ACTIE!

Wil je dingen anders? Kun jij er iets aan veranderen? Ja? doe dat dan.

Kun je er écht niets aan veranderen en ligt het helemaal buiten je macht, accepteer het en kijk hoe je andere aspecten van je leven, of daaromheen, zoveel mogelijk naar je zin in kan richten.

DAT KAN JIJ!
En dit geldt dus op zakelijk en privégebied, hè. Wil je een eigen bedrijf beginnen, of groeien met je bedrijf, je zo fit mogelijk voelen, meer energie krijgen, meer tijd voor bepaalde dingen of anderen maken, meer me-time, een carrièreswitch maken, afscheid nemen van dingen die je teveel energie kosten, meer dingen doen die jou blij en gelukkig maken?

Denk er dan over na...

WIE wil jij zijn?
WAT wil jij doen?
WAT moet JIJ DOEN om dat te bereiken?
WAT heb je hiervoor nodig?
WIE heb je hiervoor nodig?

PAK DE REGIE en stop met uitstellen. Je leeft NU en als iets spannend is, lijkt het misschien alsof je er nog niet klaar voor bent, maar dat ben je WEL… er komt geen beter moment om te beginnen dan NU.

Zijn er dingen in je leven die te veel energie kosten, die je leegzuigen, of niet (meer) bij je passen?

Kijk dan of je hiermee kunt stoppen, of misschien kunt delegeren, of aangenamer voor jezelf kunt maken.

Doe dit op JOUW voorwaarden. Jij bent de REGISSEUR van jouw leven
en al helemaal van jouw bedrijf. Je kunt er voor een heel groot deel voor kiezen hoe jouw leven eruit ziet. Kijk welke middelen je ter beschikking hebt (en dan heb ik het niet alleen over geld), of ga op zoek naar de middelen die je nodig hebt om te bereiken wat je wilt.

Ik zeg niet dat het altijd makkelijk is en je zult soms moeten husselen

Natuurlijk zijn er dingen die niet leuk zijn, waar je soms doorheen moet, of die negatieve energie kosten, die onvermijdelijk zijn, of vette shit dat buiten je macht ligt en je op een bepaald moment overkomt… je uit het veld slaat. Probeer tóch weer op te krabbelen, en nóg een keer, recht je schouders en zet ze er weer onder.

Houd je doel in het vizier en ga ervoor! En kun je het niet alleen, vraag dan om hulp. Je loopt niet alleen over deze aardbol te rennen. Kijk om je heen. Wie kan jou helpen? Helpen je doel te bereiken. Je in contact met een ander brengen, die jou misschien kan helpen. Vind het wiel niet opnieuw uit. Kijk wie je hierin is voorgegaan en wat je daarvan kunt leren. Jou kan inspireren. Sluit je aan bij gelijkgestemden met hetzelfde doel. Motiveer en help elkaar.

Gebruik geen woorden als "ooit", "later", "als dit, dan pas". 
Wat kun jij VANDAAG al doen om jouw bedrijf / leven beter te maken. Zet een stap. Al is het maar een fucking (*sorry*) klein stapje.

Beweeg.Je.Richting.Je.Doel.En.Jouw.Ideale.Leven.

Waar ga jij van kwispelen?

Welke stap kun jij vandaag zetten om je leven leuker te maken? Welke stap kun jij zetten om je leven of business leuker, of makkelijker te maken? Volg je hart (en neem je brein mee). Volg je intuïtie. Wat geeft je energie, waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar ga jij van kwispelen?
Heb je het nog niet helder, zoek dit dan verder uit. Graaf in je gedachten en gevoelens en maak hier een mindmap of woordspin van. Probeer dingen! (ergens voor kiezen betekent niet dat het in begon gegoten is). Je kunt iets ook proberen en er eens van proeven. Kijk hoe je dit kunt doen en hoe dit bevalt.

Ik hoor zoveel mensen om me heen zeggen: "Ik zou eigenlijk wel...", "Ooit wil ik wel...". "Ik ben moe, heb geen energie...". "Het kost me zoveel energie...". Ga ervoor... je leeft NU!

PAK.DE.REGIE, een ander doet het niet voor je...

Zo, waar een simpele nieuwjaarswens op een vrije dag allemaal op uit kan lopen. Ik liet me even gaan... Zal vast die extra jaarring zijn ツ Een klein cadeautje om weg te geven vanwege mijn bejaardag, voor diegene die deze KICK nét ff kon gebruiken.

Was jij dat? Voel jij hem?

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die onregelmatig en max. 2x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional.

Vind je het leuk om tussendoor ook kleine kicks (onder jouw ondernemers'but' of selfcare) te ontvangen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment