Wie is die Sidekick?

Ramona Stravers

Ik help ondernemers met slimme online marketing en praktische online tools een kick-ass (online) business op te zetten, te runnen of te laten groeien, zonder dat zij 'overwhelmed' raken.

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina! Mijn naam is Ramona, multipassionate online ondernemer en digitale duizendpoot met een creatief brein, dat tevens dol is op structureren en systematiseren.

Voordat ik in 2016 het avontuur aanging om mijn eigen bedrijf als Online Sidekick te starten, heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan bij diverse kleine én grote bedrijven (als Heineken/Brand Bier en Bruna). Ik heb mij mogen ontwikkelen op het gebied van online marketing & communicatie, bedrijfsvoering & officemanagement en de financiële administratie.
Deze veelzijdigheid en kennis van zoveel aspecten waar een (online) ondernemer mee te maken krijgt en mijn plezier in alles omtrent 'online ondernemen', heb ik nu gebundeld in een aantal diensten. Deze zet ik inmiddels al flink wat jaren met heel veel plezier in als sidekick voor andere ondernemers! Als online sparringpartner én praktisch ondersteuner van met name zzp-ers en kleine bedrijven en als zelfstandig trainer van startende VA's heb ik al veel toffe ondernemers mogen helpen een kick-ass online bedrijf op te zetten, of te laten groeien en runnen zonder overwhelmed te raken. Want zeg nou zelf: 

"Every hero needs an online sidekick!"

Hoe anderen werken met mij ervaren? 

ervaringen met Ramona Stravers van Sidekick4You

Tweede certificering!

certificaat virtueel succes Ramona Stravers
In 2017 ontving ik mijn tweede certificering. Deze keer voor Virtueel Succes. Ik volgde gedurende 10 maanden een training, inclusief een stage van 6 maanden, over het implementeren van online marketing & het online lanceren van een product of dienst voor een opdrachtgever. Ik leerde klanten te adviseren en ondersteunen om online succesvol te zijn en schreef er dit blog over.

Ben ik gek op...

Mijn lief Arno, mijn familie & vrienden en alles wat harig is en vier poten heeft (extreme dierenvriend ;). Samen in onze good old camper op pad gaan en genieten van de mooie plekjes in Europa, maar ook thuis cocoonen met een heerlijke Netflix-serie. Humor & lachen. Het maken van Instagram Reels. Concerten en cabaret. Muziek lekker hard aan en al 'dansend en zingend' huishouden. Mooie plaatjes. Iets visueel aantrekkelijk maken. Mijn bondgenoten de Macbook en iPhone (die laatste wijkt zelden van mijn zijde ;) 
Ramona Stravers met telefoon

Waarom ik Online Sidekick ben geworden?

Ik geniet van de afwisseling en veelzijdigheid van dit werk, het adviseren, ontzorgen en trainen van andere ondernemers en de flexibiliteit die het online werken mij geeft. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het flexibele online werken dé toekomst is.

Na een reorganisatie van mijn toenmalige werkgever in 2016, lag mijn toekomst wederom open. Dat was hét moment voor mij om het roer om te gooien. Ik besloot al mijn werkervaring en kennis te bundelen en het leukste daarvan als zelfstandige aan te bieden. Een wens kwam uit: mijn eigen bedrijf met de vrijheid en flexibiliteit om alles zo in te regelen zoals het beste bij mij past. Plaatsonafhankelijk werken, op het moment van de dag dat ik op mijn best ben, te combineren met de andere zaken die ik belangrijk vind in mijn leven, dat geeft een geweldig gevoel van vrijheid. En dát gun ik anderen nu ook!

Zeggen anderen over mij...

Een vragenrondje onder klanten en mensen die mij goed kennen, leverde deze fantastische complimenten op en heb ik blozend genoteerd:
Ramona Stravers eigenschappen
betrouwbaar ~ snel schakelende alleskunner ~ creatief ~ accuraat ~ attent ~ oog voor en scherp op details ~ betrokken ~ eerlijk ~ resultaatgericht ~ plichtsgetrouw ~  empathisch ~ doorzetter ~ regelt álles tot in de puntjes ~ ook nog eens een 'fabulous fotografe' ~  vraagbaak / meedenktank ~ "Reels-queen"~ Trello-geek, prettig gestoord en bovenal een warm mens

*bloos*

Eerste certificering!

Sinds december 2016 ben ik gecertificeerd Virtueel Professional. Lees er meer over in mijn blog.
Certificaat Virtueel Professional Ramona Stravers

Een wijze vraag die mij regelmatig gefocust houdt... (want ja, mijn mind gaat regelmatig alle kanten op ;)

enne... wat is die van jou? Contact met mij opnemen? ;) 

Ontwikkelen...

Ik blijf mezelf ontwikkelen door het volgen van trainingen, workshops en het 'struinen' naar informatie binnen de digitale wereld. Ik vind het heerlijk om nieuwe online dingen te leren en ben een echte 'sucker for knowledge'.