FAQ: mijn meestgebruikte app op de telefoon (tijdens een werkdag)

Eén van de apps die ik meerdere keren tijdens mijn werkdag gebruik, is de standaard KLOK-app op mijn iPhone (de wekker): In de wekkerfunctie van deze app zet ik gedurende de dag eenvoudig met 1 klikje diverse wekkertjes ⏱⏱⏱ aan, zodat ik de tijd niet zelf in de gaten hoef te houden. Hoe laat is het? Hoe lang heb ik nog voor die volgende afspraak? Moet ik al vertrekken? Oeps, is het al zover, nu ben ik te laat. Misschien herken je het wel...⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
meestgebruikte app iPhone productiviteit
Door het instellen van deze wekkertjes, op verschillende tijdstippen:

✔ kan ik full focus aan iets werken, zonder afgeleid te zijn door tussendoor op de tijd te moeten letten (na elke afleiding kost het je brein meer tijd dan je denkt om weer terug in die focus te komen)
✔ word ik op tijd gewaarschuwd als ik me klaar moet maken voor een volgende afspraak, of project-werkblok en hoef ik de klok niet zelf in de gaten te houden. Zo relaxed!
✔ kan ik mezelf bewust 'beperken' door ergens een bepaalde maximale tijd aan te besteden, zonder 'de tijd te vergeten' en op tijd aan het volgende projectblok beginnen
✔ word ik via mijn iWatch of trillende broekzak gewaarschuwd dat ik een einde moet breien aan een lopende afspraak en kijk ik tijdens de afspraak niet (onbewust) meerdere keren op mijn klokje, wat mogelijk wat minder leuk overkomt voor je gesprekspartner ツ

Gebruik jij ook zo'n soort wekkertje voor time-management, productiviteit en efficiency? Of misschien het signaal in je digitale agenda? Ik ben erg benieuwd of je wat hebt gehad aan bovenstaande tip. Heb je nog vragen, let me know!

Ik deelde deze tip eerder ook op Instagram: Volg je me daar al?

Nog een laatste tip

Wil jij geen tips en blogs meer missen? Schrijf je dan hier in voor de digitale KICKS die max. 1x per maand gratis je inbox invliegt, met afwisselend tips over online marketing en handige tools, productief & efficiënt werken, selfcare en reflectievragen voor de online ondernemer/professional. 

Vind je het leuk om ook tips en kleine kicks (onder jouw ondernemers'but') te ontvangen en een kijkje achter mijn schermen te krijgen? Volg me dan op Instagram.

Supertof als je deze blog wilt delen:

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment