Even aan de lader… ‘katsjing’!

leg jezelf aan de lader

Leg jij jezelf overdag weleens ‘aan de lader’? Hoor je energiepot rinkelen…

Sinds een aantal weken volg ik de TopState training over energiemanagement (het managen van je eigen energie). Uit de training blijkt wel dat ik een type ben dat niet ‘zomaar’ overdag rust pakt. Want “er is nog zoveel te doen”, “eerst het werk afmaken”, “ik ben toch geen 70”, of het borrelt met leuke ideeën en mijn agenda is een aaneenschakeling van activiteiten.

Herkenbaar?

Overdag, korte momenten voor jezelf nemen, waarin je je lichaam én brein even de tijd geeft om wat energie te ‘sparen’ en je ‘energiepot’ -waar je het de hele dag mee moet doen- weer mee aanvult, is O-ZO-BELANGRIJK.

Ik vind het best lastig, maar het gaat steeds beter. Net als vandaag. Lekker bezig, opruimen, de was, boodschappen, hond uitlaten, dit, dat, hier, daar, alles achter elkaar door. Ik had nog een uurtje, voordat er alweer een paar meiden op me zouden wachten voor een zaterdagmiddag’proost’. Ik wilde mijn laptop pakken om nog even snel een Facebook-advertentie in elkaar te knutselen, maar nét op tijd bedacht ik me: wat fluistert mijn lichaam nu…?

“Please, effe rustig aan ja, effe chillen”! Ik luisterde…

Ik voelde, omdat ik ‘luisterde’, dat mijn lichaam blij was met de keuze. Effe aan de lader⚡️en een uurtje later… ‘katsjing’, ‘hoorde’ ik mijn interne kassa rinkelen, wat kostbare energiepunten terug in mijn energiespaarpot en hup, in de benen, proost meiden, op een mooi weekend 🥂!

Je legt je telefoon toch ook tussendoor aan de lader, als je deze intensief gebruikt? Als de melding “energiespaarmodus” in beeld komt. Waarom jezelf dan niet?

Ik werk vanuit huis en heb daar thuis een fijn plekje voor gecreëerd. Onderuit bij het achterraam. Buitenlicht op mijn gezicht. Lekkere muziek uit de boxen, of luisteren naar een podcast of luisterboek (met mijn nieuwe gadget, een draadloze koptelefoon), of even helemaal niets, naar buiten staren… chillen.

Ik ga mijn best doen hier ook doordeweeks vaker gebruik van te maken.
En jij?
Leg jij jezelf weleens aan de lader?
Heb jij een lekkere chillplek?
Maak je daar overdag weleens gebruik van?

Het hoeft echt geen uur te zijn, 5 minuutjes kan ook al genoeg zijn om je energiepot te laten rinkelen: “katsjing”!